Meet the coach


Mijn verhaal

Wat is mijn missie?

Mijn naam is Eva-Louise. In februari 2019 heb ik mijn master in Human Movement Sciences (bewegingswetenschappen) behaald. Nu ben ik op een missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen met het creëren van hun eigen unieke gezonde levensstijl!

Profielfoto mail
IMG_0763

Hoe het begon...

Gezond leven is voor mij al jaren enorm belangrijk. In 2010 heb ik mijn moeder verloren aan de spierziekte ALS. In de 2 jaar dat zij ziek was, vond ik het verschrikkelijk om te zien hoe mijn moeder steeds minder kon bewegen en gevangen zat in haar eigen lichaam.

Na haar overlijden ging ik mij steeds meer richten op het hebben van een gezonde levensstijl. Deels kwam dit voort uit afleiding, deels uit het gezond voor mezelf willen zorgen. Daarnaast was ik vrij onzeker over mijn lichaam. Ik dacht dat afvallen mij zou helpen om mij zekerder te laten voelen.

Ik heb altijd al veel gesport, maar op een gegeven moment maakte ik de switch naar de sportschool. Daar begon ik met het volgen van groepslessen. Ik stortte mij daar volledig in en was vrij fanatiek met 4-5 groepslessen per week (zie mijn rode hoofd haha). Echter, ik merkte dat ik niet het resultaat boekte dat ik wilde. Vandaar dat ik op een gegeven moment steeds vaker in het krachthonk te vinden was. Ik liep daar lange tijd vrij onzeker rond. Ik had geen idee wat ik aan het doen was... Daarnaast zag ik nog steeds geen resultaat.

Obsessieve relatie met voeding, eetbuien en de 'alles of niets' mindset

Aangezien ik het resultaat niet zag ging ik mij steeds meer richten op voeding. Het gevolg daarvan was dat ik een hele obsessieve relatie met voeding ontwikkelde. Ik verbood mijzelf allerlei producten en was doordeweeks heel strikt voor mezelf. Ik kon nooit een middenweg vinden en ging daarom all-in OF niet. Oftewel... het was alles of niets.

Weekenden, etentjes, verjaardagen, feestjes... Dat waren voor mij altijd valkuilen aangezien dit vaak leidde tot de gedachte dat ik het toch al had 'verpest'. In die tijd werkte ik ook elk weekend als barkeepster en een drankje hoort daar nou eenmaal bij. Ik vond dit een top tijd en had het heel erg naar mijn zin, maar toch knaagde het aan me dat ik doordeweeks zo goed bezig was en in het weekend totaal het tegenovergestelde. Regelmatig leidde het dan ook tot een eetbui, want ja: 'het had toch allemaal geen zin'.

Het gevolg daarvan was dat ik elke maandag weer 'opnieuw' kon beginnen of ik ging het proberen te compenseren door extra te bewegen. Trainen zag ik niet als ontspanning. Ik zag het alleen als middel om mijn shape te verbeteren.

glute transformatie femmevalerie
FemmeValerie-VIPevent-36

Coaching was mijn redding

Na een lange periode was ik hier zo ontzettend klaar mee. Ik was het zat om telkens dat gevoel te hebben dat ik geen controle had. Ik wist dat ik het niet alleen kon en besloot daarom hulp te zoeken.

Middels coaching bij Femmevalerie was ik in staat de balans terug te vinden. Ik leerde dat er niet zoiets bestaat als 'goed' en 'slecht', dat er een middenweg is tussen 'genieten' en 'gezond leven' en dat je een shape kan bereiken waar je trots op bent inclusief etentjes, verjaardagen met taart, een drankje en andere sociale gelegenheden.

Ik ontwikkelde een enorme passie voor krachttraining en ging trainen zien als een manier van ontspanning en een uitdaging; elke dag weer! Bijna letterlijk elke dag... Want sinds 2016 ben ik 6x per week in de sportschool te vinden haha.

Bikinifitness wedstrijd

Toch had ik ondertussen ook mijn zicht gekregen op iets anders... Net als veel hardlopers die uiteindelijk ook een keer aan een wedstrijd of een marathon willen meedoen, leek het mij ook onwijs gaaf om aan een wedstrijd mee te doen! Vandaar dat ik besloot om in 2018 deel te nemen aan een bikini fitness wedstrijd.

Ondanks dat de weg naar een wedstrijd toe vaak wordt geassocieerd met een hele zware periode waarin je bijna niks meer kan en mag, was dat in mijn geval helemaal niet zo. Het voelde niet eens alsof ik in prep was! Ik deed wat ik in die 3 jaar daarvoor ook al had gedaan. Ik genoot van het trainen en zag het hele proces als een enorme uitdaging en overwinning op mezelf.

Door de juiste balans kon ik nog steeds lekkere dingen eten. Ik bedoel... Twee weken voor de wedstrijd at ik nog een pizza, ik heb letterlijk elke dag chocola en Nutella gegeten en het weekend voor de wedstrijd ben ik nog uit eten geweest.

Ook na de wedstrijd ben ik niet in een gat gevallen, zoals helaas veel wedstrijdatleten wel ervaren. Ik had geen 'cravings' en ging gewoon door met wat ik altijd al deed. Het was eigenlijk niet zo'n groot verschil of ik nou wel of niet in prep was voor een wedstrijd.

IMG_9576

Ik gun anderen dit ook!

Kortom: deze hele route was voor mij HET bewijs dat ik écht die balans heb gevonden!

Daarom wist ik dat mij, na het behalen van mijn Master Bewegingswetenschappen, maar één ding te doen stond. Ik gun dit anderen ook! Ik wil anderen helpen om ook deze balans te vinden. Leren hoe je kan genieten van voeding zonder schuldgevoel. Dat je kan trainen omdat je het jezelf gunt en niet als 'straf' omdat je niet tevreden bent over jezelf.

En dit in combinatie met mijn studie: als een evidence-based trainer. Vanuit hier heb ik Eefshealth Coaching opgericht!

GRATIS CURSUS

Begin vandaag nog en creëer een gebalanceerde levensstijl!

Creëer een gebalanceerde levensstijl