Blog brabbels


18 juli 2019

Voeding op trainingsdagen en rustdagen

Zou je op rustdagen wel of niet minder moeten eten dan op trainingsdagen? Wat is de gedachte hierachter? Waarom zou het handig kunnen zijn om wel of niet toe te passen? Zijn dit vragen die in jou opkomen? Lees dan snel verder! Dit blog zal namelijk het antwoord geven op deze vragen.
4 juli 2019

Gezonde chocolademousse

Regelmatig zie ik recepten voorbijkomen van 'healthy' chocolademousse. Vaak worden deze gemaakt met gezonde ingrediënten zoals bijvoorbeeld dadels, banaan, avocado en rauwe cacao. Gezond is het zeker wanneer je kijkt naar de productkeuzes, maar helaas zijn deze ingrediënten niet zo calorie-arm. Gelukkig heb ik daar nu een oplossing voor: een chocolademousse gemaakt met maar 2 ingrediënten met (bijna) alleen de calorieën uit de gebruikte chocola! Heb ik je al nieuwsgierig gemaakt? 
29 juni 2019

Mealprep: Snelle Goulash

Goulash is zo'n gerechtje wat ik super lekker vind! Het doet me eigenlijk een beetje denken aan de wintersport aangezien ik het daar regelmatig als lunch heb besteld. Normaal gesproken duurt het best lang om Goulash te maken omdat je het rundvlees lang moet laten sudderen. Echter, ik heb geen zin om lang te wachten bij het maken van gerechten en zeker niet wanneer het om mealpreps gaat. Dussss, wat doe je dan?! Dan vervang je het rundvlees lekker voor kip of voor gehakt :)  Oohja.. En het is een beetje van Eef en van Honig.
29 juni 2019

Pompoen Pannenkoeken

Pompoen behoort tot één van mijn favoriete groenten! Ik eet het dan ook bijna elke dag, maar niet in pannenkoeken vorm. Grote kans dat daar nu verandering in komt, want deze pompoen pannenkoeken waren echt ontzettend lekker! Ook in dit recept maak ik gebruik van kokosmeel. Simpelweg omdat ik vind dat dit veel voordelen bevat, wat ik al eerder heb beschreven bij het recept van de Carrotcake muffins. Ook dit recept is daardoor weer low calorie, low carb en high protein, waardoor je los kan gaan met diverse toppings! Krijg je al zin in pompoen pannenkoeken als ontbijt? ;)
14 juni 2019

Cakes zonder boter

Eigenlijk kan ik dit niet echt recepten noemen... Althans, het is maar een klein beetje van Eef en heel veel van Koopmans, haha. Al met al kreeg ik op zoooooo veel reacties hierop dat ik het toch online wilde zetten! Koopmans fijne cake of chocoladecake, maar dan een 'gezondere' versie, namelijk ZONDER BOTER! Jaja.. Voor mij ook totaal onverwacht, maar dat kan dus! Ik heb de boter namelijk vervangen voor appelmoes! En dat scheelt natuurlijk enoooorm in de calorietjes, woehoeee! 
14 juni 2019

Mealprep: Thaise groene curry met kokos-bloemkoolrijst

Deze week maakte ik als mealprep een heerlijke Thaise Groene Curry met kokos-bloemkoolrijst en onder andere kipfilet en kikkererwten! Ik ben persoonlijk echt gek op curry dus hoe fijn is het om hier gelijk een paar keer van kunnen te genieten?! :)
14 juni 2019
carrotcake muffins

Carrotcake muffins

Na 4 pogingen is het toch eindelijk gelukt om een makkelijk recept voor heerlijke Carrotcake muffins te bedenken, die ook nog eens low calorie, low carb en high protein zijn! Heerlijk voor deze tijd van het jaar! In de muffins zitten zowel groenten als fruit verstopt. Toppertjes dus als tussendoortje en als je het lastig vindt om genoeg groenten en fruit op een dag te eten.
1 oktober 2017

Fluffy Vanille Pannenkoeken

Wakker worden met een heerlijke stapel fluffy vanille pannenkoeken... Dat zou ik elke dag wel willen! Het liefst met een hele berg aan verschillende toppings. Deze low carb en low calorie vanille pannenkoeken zijn daar de perfecte oplossing voor! Heerlijk fluffy en doordat de pannenkoeken zo weinig calorieën bevatten, kan je helemaal losgaan met verschillende toppings. Heb ik je al nieuwsgierig gemaakt?
22 september 2017

Mealprep: Tacosalade

Vorige week at ik 4 dagen achter elkaar deze heerlijke Tacosalade als lunch! Ik ben namelijk sinds de start van mijn master begonnen met mealpreppen voor doordeweeks. Voorheen was ik nooit zo'n fan van mealpreppen... Ik vond het leuker om lekker te variëren en telkens iets anders te bedenken. Nu zie ik er juist alleen maar voordelen in: het bespaard tijd & geld, je hoeft niet meer elke dag na te denken over wat je gaat eten en daarbij helpt het ook om gezond te blijven eten.