Blog brabbels


25 februari 2020
weegschaal

Hoe betrouwbaar zijn weegschalen die je vetpercentage meten?

Tegenwoordig kan je weegschalen kopen die niet alleen je gewicht meten, maar onder andere ook je vetpercentage en spiermassa meten. In veel sportscholen zijn deze ook aanwezig. Denk aan Tanita weegschalen. Maar hoe betrouwbaar zijn deze metingen nou?
19 februari 2020

Strakker worden zonder afvallen

Strakker worden zonder afvallen: een veelgestelde vraag door dames. Velen weten niet hoe en waar te beginnen. In deze blog deel ik wat je vooral WEL en wat je vooral NIET zou moeten doen. We kijken daarin naar het stukje training, voeding en leefstijl.
17 januari 2020
vrouw sporttop

Van afvallen naar een slechte relatie met voeding – veelvoorkomende fasen

Op Social Media zie je vele verhalen voorbijkomen van mensen die een bepaald traject hebben afgelegd op het gebied van voeding en training. Vaak start dit met een bepaald fysiek doel. Het viel mij op dat dit traject bestaat uit verschillende fasen. Fasen die bijna iedereen lijkt te doorlopen! Zo begint het vaak met afvallen, gevolgd door een fase waarin er een slechte relatie met voeding is ontstaan. Ze struggelen vervolgens met de ‘alles of niets’ mindset, eetbuien of een obsessie met voeding. Sommigen blijven heel lang in deze fase hangen en komen er zonder hulp niet uit…
6 december 2019

Waar houdt een optimaal trainingsschema rekening mee?

Iedereen lijkt tegenwoordig wel zijn eigen 'visie' te hebben. Dit is zo op het gebied van voeding, maar ook op het gebied van training. De één zweert bij body-split trainingen en traint elke dag een andere spiergroep. De ander verdeeld het weer in upper en lower body days. Weer een ander werkt met high intensity trainingen. En ga zo maar door... Wat is nou echt belangrijk om rekening mee te houden? Waar is een optimaal trainingsschema op gebaseerd?
19 november 2019

Onzekerheid in de sportschool

Onzekerheid in de sportschool; iets waar, denk ik, iedereen wel mee te maken krijgt. Twijfelen over wat je moet doen, of je het wel goed doet, je als vrouw zijnde begeven in het ‘mannenhok’, al die apparaten die je op 100 verschillende manieren kan instellen… En dan het gevoel dat iedereen je aanstaart... In deze blog tips hoe je hiermee om kan gaan!
18 juli 2019

Voeding op trainingsdagen en rustdagen

Zou je op rustdagen wel of niet minder moeten eten dan op trainingsdagen? Wat is de gedachte hierachter? Waarom zou het handig kunnen zijn om wel of niet toe te passen? Zijn dit vragen die in jou opkomen? Lees dan snel verder! Dit blog zal namelijk het antwoord geven op deze vragen.
4 juli 2019

Gezonde chocolademousse

Regelmatig zie ik recepten voorbijkomen van 'healthy' chocolademousse. Vaak worden deze gemaakt met gezonde ingrediënten zoals bijvoorbeeld dadels, banaan, avocado en rauwe cacao. Gezond is het zeker wanneer je kijkt naar de productkeuzes, maar helaas zijn deze ingrediënten niet zo calorie-arm. Gelukkig heb ik daar nu een oplossing voor: een chocolademousse gemaakt met maar 2 ingrediënten met (bijna) alleen de calorieën uit de gebruikte chocola! Heb ik je al nieuwsgierig gemaakt? 
29 juni 2019

Mealprep: Snelle Goulash

Goulash is zo'n gerechtje wat ik super lekker vind! Het doet me eigenlijk een beetje denken aan de wintersport aangezien ik het daar regelmatig als lunch heb besteld. Normaal gesproken duurt het best lang om Goulash te maken omdat je het rundvlees lang moet laten sudderen. Echter, ik heb geen zin om lang te wachten bij het maken van gerechten en zeker niet wanneer het om mealpreps gaat. Dussss, wat doe je dan?! Dan vervang je het rundvlees lekker voor kip of voor gehakt :)  Oohja.. En het is een beetje van Eef en van Honig.
29 juni 2019

Pompoen Pannenkoeken

Pompoen behoort tot één van mijn favoriete groenten! Ik eet het dan ook bijna elke dag, maar niet in pannenkoeken vorm. Grote kans dat daar nu verandering in komt, want deze pompoen pannenkoeken waren echt ontzettend lekker! Ook in dit recept maak ik gebruik van kokosmeel. Simpelweg omdat ik vind dat dit veel voordelen bevat, wat ik al eerder heb beschreven bij het recept van de Carrotcake muffins. Ook dit recept is daardoor weer low calorie, low carb en high protein, waardoor je los kan gaan met diverse toppings! Krijg je al zin in pompoen pannenkoeken als ontbijt? ;)