Pompoen Pannenkoeken (Low calorie | Low carb | High Protein)


Pompoen behoort tot één van mijn favoriete groenten! Ik eet het dan ook bijna elke dag, maar niet in pannenkoeken vorm. Grote kans dat daar nu verandering in komt, want deze pompoen pannenkoeken waren echt ontzettend lekker! Ook in dit recept maak ik gebruik van kokosmeel. Simpelweg omdat ik vind dat dit veel voordelen bevat, wat ik al eerder heb beschreven bij het recept van de Carrotcake muffins. Ook dit recept is daardoor weer low calorie, low carb en high protein, waardoor je los kan gaan met diverse toppings! Krijg je al zin in pompoen pannenkoeken als ontbijt? 😉

low calorie low carb pompoen pannenkoeken

 


Wat heb je nodig?

Ingrediënten voor 1 stapel pannenkoeken

 • 150 gram pompoen (eventueel diepvries)
 • 18 gram kokosmeel
 • 20 gram (smart protein) vanille eiwitpoeder
 • 8-15 gram zoetstofpoeder (1-2 el)*
 • flinke snuf bakpoeder
 • snufje zout
 • 1/2 tl kaneel
 • 1/2 tl koek- en speculaaskruiden
 • 2 ei-eiwitten
 • 5 ml vanille-aroma (1 tl)
 • 50-100 ml melk naar keuze
 • toppings naar keuze

 

 

Macro’s
Calorieën 229 kcal
Koolhydraten 11,7 gram
Eiwitten 29,7 gram
Vetten 4,4 gram
Vezels 10,5 gram!!

Note: uiteraard kunnen de macro’s afwijken  afhankelijk van de producten die je gebruikt. Dit is op basis van 100 ml halfvolle melk. 

 

*De zoetstof poeder die ik gebruik is No Sugar van de Body & Fit shop. Dit bevat geen calorieën en de smaak is echt goed! Ik raad deze zeker aan om te kopen wanneer je wel eens wat bij Body & Fit besteld. Anders zou je ook zoetstof poeder in de supermarkt kunnen kopen.

foto stapel pompoen pannenkoeken


Wat moet je doen?

 • Maak van de pompoenblokjes puree. Dit kan je op verschillende manieren doen. Je kan ervoor kiezen om de pompoen te koken, maar zelf kies ik vaak de makkelijke weg. Hierbij gebruik ik pompoenblokjes uit de diepvries. Deze doe ik in een oven-bestendig bakje dat ik afdek met een plat bord. Vervolgens zet ik het voor 2,5 minuut in de magnetron op de hoogste stand. Nadat het uit de magnetron komt, stamp ik het fijn met een vork. Eventueel kan je het nog een minuutje (zonder het af te dekken) terugzetten in de magnetron als het nog niet zacht genoeg is.
 • Laat de pompoenpuree een beetje afkoelen voordat je het gebruikt.
 • Mix in een kom de kokosmeel, eiwitpoeder bakpoeder, zout, zoetstofpoeder, kaneel en koek- en speculaaskruiden door elkaar heen
 • Klop in een andere grote kom de eiwitten licht stijf samen met de vanille aroma
 • Voeg de eiwitten toe aan de de droge ingrediënten samen met de pompoenpuree
 • Voeg beetje bij beetje de melk toe aan de mix totdat het naar jouw idee de perfecte dikte heeft. Ik had hiervoor 100 ml nodig, maar voel dit een beetje zelf aan aangezien het afhankelijk is van de kokosmeel en eiwitpoeder dat je gebruikt
 • Verhit een pan op laag-medium vuur en spray in met bakspray
 • Wanneer de pan heet is, kan je gaan beginnen met het bakken van de pannenkoekjes. Ik maak graag kleine pannenkoekjes omdat je deze makkelijker langzaam kan omdraaien. Wanneer ze aan de bovenkant bijna droog zijn, flip je ze voorzichtig.
 • Maak er een mooie stapel van en ga eventueel los met verschillende toppings!

Ik gebruikte in dit geval geen toppings op wat poedersuiker na, maar het staat je vrij om lekker wel te doen!

Ik ben benieuwd naar jullie creaties! Tag me dus vooral of stuur me een berichtje 🙂

Liefs, 

Eva-Louise

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.